Ne dorim să ne ajutăm utilizatorii prin a le oferi raporte și statistici cât mai corecte și bazate pe cerințele și standardele legale din Codul Muncii. 

De aici a pornit și nevoia de a evidenția clar și corect pauzele în cadrul rapoartelor de pontaje și a foilor colective de prezență. În urma discuțiilor și ședințelor de feedback pe care le-am avut cu clienții, dar și intern, am decis să integrăm câteva modificări la nivelul gestionării pauzelor în Tassis. 

Mai exact, în noua versiune Tassis, se va ține cont de Articolul 134 din Codul Muncii, unde se stabilește că, din punct de vedere legal, orice salariat care lucrează la o normă mai mare sau egală cu 6 ore pe zi, are dreptul la o pauză de masă (Citește mai multe aici). Pauza de masă trebuie marcată separat în programul zilnic al angajatilor, sau trebuie să se revadă în programul acestora. La un control din partea autorităților, primează corectitudinea înregistrării pontajelor, iar autoritățile vor analiza acest program în detaliu. 

Așadar, ce se schimbă și ce funcționalități noi va conține Tassis cu privire la pauza angajaților?  

  1. Pauza de masă, sau numărul de minute de pauză se vor scădea automat din totalul de ore pontate într-o zi, pentru toate tipurile de utilizatori, dacă și numai dacă:
    1. Angajații se vor ponta pe o singură activitate (e.g. Pontaj zilnic)
    2. Pontajul lor depășește 6 ore
  2. În șabloanele de program, va fi obligatorie introducerea minutelor de pauză, pentru toate normele de program care depășesc 6 ore.
  3. Angajații vor primi o notificare înainte să oprească pontajul, în care vor fi anunțați cum că, din totalul de ore pontate, li se vor scădea minutele de pauză, conform șablonului de program atribuit lor. 
  4. Minutele de pauză se vor scădea la aprobarea pontajelor de către administrator sau lider (atât la aprobare individuală cât și la aprobare multiplă).

Un exemplu de proces de scădere al pauzei ar fi:

Pentru exemplificare, vom lua cazul unui angajat cu normă de 8 ore, cu 30 de minute pauză de masă, care realizeaza un pontaj de 9 ore astfel: 08:00 – 17:30. La aprobare pontajul său va avea ca oră de început și sfârșit exact aceleași ore precum cele înregistrate inițial, însă, în câmpul durată pontaj vom putea observa că durata pontajului este de 8 ore, și nu de 8 ore și 30 de minute, deoarece din durata totală a pontajului au fost scăzute cele 30 de minute de pauză. 


Acestea sunt noutățile cu privire la gestionarea și înregistrarea pauzelor în Tassis, iar noi suntem curioși să aflăm părerea voastră despre noua funcționalitate. Așteptăm cu nerăbdare feedback-ul și întrebările voastre la adresa contact@tassis.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *