Timpul este una dintre cele mai prețioase resurse de care dispunem, iar gestionarea corectă a acestuia se transformă de foarte multe ori într-o mare provocare.

Managementul timpului reprezintă procesul prin care planifici și controlezi conștient timpul petrecut pentru realizarea unor activități specifice cu scopul de a obține rezultate pozitive. O bună evidență a acestuia permite unui angajat să finalizeze mult mai multe activități, într-o perioadă mai scurtă, fapt care va duce la o mai bună organizare, creștere a productivității și implicit, a business-ului. Abilitatea fiecăruia dintre noi de a ține o evidență a timpului s-a dovedit a fi una extrem de importantă.  Descoperă mai jos câteva dintre avantajele pe care un management bun al timpului ți le poate oferi:

1. Reducerea stresului

Realizarea și respectarea unui program al activităților pe care trebuie să le parcurgi în cadrul unui proiect va reduce considerabil stările de neliniște pe care le poți avea atunci când deadline-ul este depășit. Pe măsură ce bifezi elementele din lista de „to do”, este o dovadă concretă a faptului că faci progrese. Acest lucru te va ajuta să evitați stresul și îngrijorarea că nu vei putea finaliza toate activitățile pe care ți le-ai propus.

Acum, ai posibilitatea să gestionează mai simplu și mai rapid timpul de lucru cu ajutorul unei singure aplicații de pontaj online. Totul live și digital, accesibil de oriunde. În Tassis poți înregistra și monitoriza eficient munca în doar 2 minute! Pentru a descoperi cum poate să devină Tassis asistentul tău în gestionarea corectă a timpului, echipelor și proiectelor, programează un DEMO cu un consultant.

2. Mai mult timp pentru tine

O bună gestionare a programului îți oferă timp suplimentar pentru a face mult mai multe lucruri pentru tine, pentru hobby-urile tale și pentru a te bucura de momente speciale alături de cei dragi.

Tassis te poate ajuta să ridici barierele între viața profesională și cea personală. Înregistrând pontajul atunci când îndeplinești activități ce țin de locul de muncă, odată ce le finalizezi și apeși butonul STOP al pontajului, știi că ai terminat programul pentru ziua respectivă. E mai ușor să te detașezi astfel, iar această barieră fictivă oferă o oarecare satisfacție și împlinire, ajutând angajații să realizeze că au finalizat încă o zi de muncă, și că mai departe se pot relaxa și să petreacă timpul așa cum își doresc, alături de familie, sau, să se lase purtați de alte hobby-uri.

3.Mai multe oportunități

Gestionarea corectă a timpului duce la mai multe oportunități și la mai puțin timp pierdut în activități banale. Abilitățile de gestionare a timpului sunt calități cheie pe care angajatorii le caută. Capacitatea de a stabili priorități și de a-ți programa task-urile este extrem de dorită în cadrul oricărei organizații.

Abilitatea de a îndeplini obiective

Persoanele care practică o bună gestionare a timpului sunt capabile să atingă mult mai ușor obiectivele setate și o fac într-un interval de timp mult mai scurt.

Timpul este valoros! 7 sfaturi pentru o gestionare eficientă 

  1. Stabilește-ți în mod corect obiectivele

Setează-ți obiective care pot fi atinse și, în același timp, măsurabile. Utilizarea metodei de management prin obiective SMART poate avea un rol esențial în organizarea business-ului. Cu ajutorul acesteia te vei asigura că obiectivele stabilite sunt Specifice, Măsurabile, pot fi într-adevăr Atinse, Relevante și, desigur, încadrate în Timp.

  1. Prioritizează într-un mod înțelept 
    • Organizează-ți activitățile în funcție de importanță și urgență. De exemplu, acordă-ți 15 minute la începutului zilei de lucru și stabilește care activități sunt:
    • Importante și urgente: Aceste sarcini trebuie îndeplinite imediat 
  • Important, dar nu urgent: Decide când să realizezi aceste sarcini. 
  • Urgență, dar nu importantă: Delegă aceste sarcini, dacă este posibil. 
  • Nu este urgent și nu este important: Lasă-le deoparte pentru a le face mai târziu

Aceleași principii sunt aplicate și în Tassis, unde se pot seta foarte ușor nivelurile de prioritate, urmând ca, atunci când îți planifici activitățile, le vei putea identifica foarte ușor pe cele prioritate și te asiguri că nu vei rata niciun task. 

  1. Setează un termen de finalizare pentru fiecare activitate

Stabilirea unui „deadline” pentru fiecare sarcină te va ajuta să fii mai concentrat și mult mai eficient. Micul efort suplimentar pe care îl faci pentru a decide cât timp trebuie să aloci pentru fiecare activitate, te poate ajuta, de asemenea, să recunoașteți potențialele probleme înainte ca acestea să apară.

Pe lângă setarea unui deadline (termen limită) pentru fiecare activitate în Tassis, aplicația îți va și aduce aminte când o activitate este aproape de termenul limită. Astfel, vei fi avertizat printr-o notificare în bara din interiorul aplicației atunci când există activități a căror deadline expiră mâine. De asemenea, vei primi și o notificare prin e-mail cu 5 zile înainte de termenul limită al activităților. 

  1. Ia o pauză între sarcini 

Atunci când ai o multitudine de activități pe care trebuie să le duci la bun sfârșit fără pauză, va fi mult mai greu să rămâi concentrat și motivat. Acordă-ți perioade scurte de relaxare între fiecare activitate. Profită de această pauză pentru a face o plimbare în aer liber, și, de ce nu, pentru o scurtă meditație.

  1. Organizează-te  

Utilizează calendarul pentru o gestionare a timpului mai lungă. 

Notează termenele limită pentru proiecte sau pentru activități care fac parte din finalizarea proiectului general. Gândește-te ce zile ar putea fi cele mai bune pentru a le dedica sarcinilor specifice. 

După setarea deadline-urilor activităților, în pagina Calendarul activităților din Tassis, vei putea accesa un calendar ce îți va afișa automat activitățile în funcție de data de start și termenul limită. Pe măsură ce vei săvârși activitățile și vei atribui pontaje, vei putea vedea în acest calendar și numărul de ore dedicate activităților. Astfel, pe lângă organizarea activităților, vei avea și o vizibilitate foarte bună asupra timpilor de execuție. 

  1. Elimină activitățile neesențiale

Este important să elimini sarcinile redundante. Determină ce este semnificativ și ce activitate merită timpul tău. Eliminarea sarcinilor neesențiale te ajută să obții mai mult timp pentru a realiza lucruri cu adevărat importante.

Pentru manageri, acestea pot fi diverse sarcini administrative ce ține de gestionarea pontajelor, concediilor, cererilor și documentelor. Tassis te ajută să eviți și elimini multe astfel de sarcini. Pentru mai multe detalii despre cum reușește Tassis să te ajute, click aici

  1. Planifică din timp

Asigură-te că începi fiecare zi cu o idee clară despre ceea ce trebuie să faci. Încearcă să îți stabilești o rutină și, la sfârșitul fiecărei zile de lucru, să faci o lista de „to do” pentru următoarea zi. În acest fel vei fi mult mai organizat și mai eficient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *