Pontajul este în România o necesitate legală; așa cum sigur știi, fiecare companie are datoria de a ține zi de zi evidența programului angajaților, cu înregistrarea orei de începere și a orei de final a programului de lucru.

O metodă arhicunoscută de pontaj, dar deja depășită, este condica de prezență – un centralizator pe care îl completează de mână fie angajații, fie managerul.
Contrar anumitor convingeri, legislația muncii nu specifică propriu-zis că pontajul necesită semnătura angajatului. De aceea, nu există niciun motiv pentru care pentru care pontajul nu poate fi digitalizat.

Foaia de pontaj poate lua foarte ușor forma unui registru excel. Atunci când responsabilitatea completării le revine angajaților, acesta poate fi stocat în cloud sau pe o partiție comună, însă numeroase firme obișnuiesc să delege această responsabilitatea personalului de resurse umane.
Prin comparație cu tradiționala condică de prezență pe hârtie, o foaie de pontaj electronică este mai practică, pentru că poate fi modificată cu ușurință, arhivată și printată atunci când este nevoie, fără grija că documentele s-ar putea deteriora sau pierde.
Descarcă gratuit un model de foaie de pontaj excel.

Pe de altă parte, chiar și în cazul pontajului electronic, departamentele de HR irosesc timp semnificativ cu o activitate necesară, dar repetitivă care poate fi automatizată, cu atât mai mult în cazul unei companii în care angajații lucrează după orare diferite sau în regim de telemuncă.

Mai mult decât atât, managerii pierd oportunitatea de a transforma pontajul dintr-o activitate considerată neplăcută, într-o rutină sănătoasă, care încurajează un mediu de lucru transparent și pe deasupra, oferă informații prețioase despre ritmul de lucru și productivitatea echipei.

Soluția o reprezintă folosirea unei aplicații de pontaj online, în care fiecare angajat se poate ponta printr-o apăsare de buton, în mai puțin de două minute, inclusiv de pe telefon.

Iată ce alte avantaje are un astfel de instrument de pontaj, pe lângă economia de timp:

 • Oferă acces la informații în timp real
  Nu mai este nevoie să verifici constant un fișier ca să afli ce angajați au ajuns la lucru, cine a înregistrat ore suplimentare sau cine este în concediu la un moment dat.

 • Elimină întârzierile de pontaj
  Ca manager sau responsabil HR, nu mai este necesar să insiști ca angajații să-ți trimită tabelele sau să-și completeze consecvent orele. Odată implementat sistemul, pontajul se înregistrează printr-o simplă operațiune de pornit/oprit și intră în reflex.

 • Ai control asupra activităților pontate
  Pontajele se înregistrează în sistem numai după ce sunt verificate de către o persoană cu putere de decizie și pot fi aprobate, respinse sau ținute în suspendare, dacă există orice fel de obiecții sau nelămuriri.

 • Elimini orice eroare umană
  Aplicația înregistrează timpul petrecut la serviciu, iar exportarea rapoartelor se face automat, astfel încât nu există riscul unor inadvertențe care ar putea crea probleme la un eventual control al autorităților.

Poți beneficia de toate aceste avantaje cu Tassis – un instrument de pontaj ușor de folosit care cuprinde și alte funcționalități conexe de eficientizare a muncii.

Pe noi, cei care am creat această aplicație, ne ajută să gestionăm pontajul unei echipe de peste 20 de membri în doar 10 minute.
Citește și acest articol dacă vrei să afli cum poți implementa cu succes pontajul electronic în echipa ta.

Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *