Majoritatea liderilor au trecut deja peste primele obstacole atunci când vine vorba despre adaptarea echipelor la telemuncă. Astfel, aceștia s-au asigurat că angajații și-au configurat corespunzător dispozitivele de lucru și au fost în permanență conectați la conturile prin intermediul cărora s-a putut realiza o comunicare cât mai eficientă.

Aceste obstacole reprezintă însă doar primul pas în crearea unui mediu profesional eficient pentru angajații care lucrează de la distanță. Dar cum pot fi aceștia motivați pentru a obține rezultate pozitive chiar și lucrând de acasă?

În primul rând, pentru ca un manager sa își poată menține echipa motivată, trebuie sa fie la curent cu activitatea sa completă, iar acest lucru poate fi lăsat în baza unui sistem de pontaj electronic precum Tassis.

Chiar dacă sunt anumiți manageri care în continuare nu pun accentul pe motivarea angajaților și alegerea unui sistem de pontaj electronic, acest aspect este cât se poate de important, mai ales în vremea unei crize precum cea generată de pandemia de Covid-19. În astfel de situații, oamenii au tendința să se concentreze pe modul în care sarcinile vor fi duse la bun sfârșit, dar nu și pe modul în care ar trebui să arate comportamentul echipei pentru ca acest lucru să fie posibil.

Datorită faptului că unii manageri nu neglijează acest aspect, echipele lor sunt mai performante decât altele în perioadele aglomerate, indiferent de provocări, câștigând aprecierea clienților. Își mențin productivitatea la un nivel ridicat sau chiar depășesc acest nivel. Cu alte cuvinte, se adaptează. Deși unele studii arată că productivitatea scade atunci când vine vorba de munca la distanță, unele companii demonstrează contrariul. Cu ajutorul unui sistem de pontaj, managerii pot observa care sunt sarcinile care le ridică probleme angajaților, care sunt sarcinile care necesită cel mai mult timp, putând avea acces printr-un sistem de pontaj la statusul proiectelor în timp real, oricând, la un singur click distanță.

Cum ajută un sistem de pontaj electronic liderii de afaceri pentru a crește productivitatea echipelor aflate la distanță?

În timpul crizei financiare din 2008, s-a constatat faptul că analiștii care încercau să consolideze piețele aveau cele mai mari niveluri de motivație din carierele lor. Din același motiv, și astăzi vedem că în loc să stea în casă, diminuând procesul de socializare, tot mai mulți oameni se organizează în cluburi de voluntariat pentru a oferi servicii de curierat pe bicicletă. Profesorii universitari organizează cursuri virtuale, iar instructorii de fitness fac streaming gratuit online. 

Cel mai eficient mod de a vă păstra echipa motivată este acela de a parcurge împreună cu membrii aceasteia problemele apărute la nivelul proiectelor. Astfel de provocări nu vor fi aceleași pentru fiecare organizație sau angajat. La început, este posibil să nu fie chiar ușor de identificat. Angajații vor avea nevoie de ajutor pentru a le putea observa.  Printr-un sistem de pontaj electronic, liderii vor putea extrage informații despre modul de lucru al fiecărui angajat, vor putea identifica punctele slabe și punctele forte ale acestuia, dar și rapiditatea cu care pot duce la bun sfârșit o sarcină, indiferent de gradul acesteia de complexitate. Cu ajutorul unui sistem de pontaj electronic, aceștia pot oferi diferite recomandări pentru a îi ajuta pe colegi să finalizeze activități mult mai rapid, să îi învețe cum să își focalizeze atenția spre lucrurile cu adevărat importante și să analizeze deprinderile la care acesta este cel mai priceput, motivându-l să continue în același ritm sau să își dorească să vină cu îmbunătățiri. În acest fel, un sistem de pontaj electronic, va fi alături de manageri pentru a putea vedea cu exactitate problemele și, ulterior, să le poată expune angajaților pentru a evalua consecințele.

De exemplu, o companie de asigurări testează noi modalități de a acorda prioritate mesageriei interne și de a procesa cererile în timp util. În acest mod, în echipă productivitatea a rămas ridicată și, în unele cazuri, s-a îmbunătățit.

Ceea ce a făcut ca această echipă să aibă succes a fost faptul că managerul a ținut constant sub supraveghere activitatea fiecărui departament sau angajat, identificând problemele sau posibilele probleme. Astfel, au găsit modalități de a se asigura că fiecare persoană din echipă se simte ca și cum ar avea o provocare la a cărei rezolvare poate contribui. Tassis este unul dintre sistemele de pontaj electronic care poate avea un rol de bază într-o organizație, ducând modul de lucru al echipei spre succes, chiar și în perioade de criză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *