Întrebări frecvente

Unele dintre cele mai frecvente întrebări pe care le-am
primit de-a lungul timpului de la utilizatorii Tassis.

Cât timp petrec angajații folosind funcția de pontaj?

Maximum 2 minute. Practic, tot ce au de făcut e să o deschidă și să folosească opțiunile Start/Stop. Nimic mai mult.

De ce sistem de operare au nevoie angajații pentru a folosi Tassis?

Softul nostru de pontaj online și gestionarea activităților funcționează atât pe Android, cât și pe iOS și poate fi accesat și de pe desktop.

Aplicația poate fi consultată oricând pentru a se vedea orele lucrate sau activitățile în derulare?

Da, în absolut orice moment se pot descărca rapoarte privind activitatea angajaților, folosindu-se diverse filtre pentru a vedea orice informație este pusă la dispoziție de softul de pontaj electronic.

Cum află liderul de echipă de cererile de concediu?

Liderul de echipă este informat atât prin e-mail cât și printr-o notificare în aplicație cu privire la cererea nouă de concediu.

Pe lângă aplicația Tassis de ce mai este nevoie pentru a calcula pontajul fiecărui angajat conform legii?

De absolut nimic. Toate datele necesare și relevante se găsesc în softul de pontaj. Iar angajații pot accesa varianta mobilă Tassis atât prin
Android,cât și prin iOS.

Pe lângă informațiile din softul de pontaj ar trebui să existe și documente scrise referitoare la orele de muncă?

Nu. Legea prevede obligativitatea de a prezenta informații precise referitoare la orele de muncă, însă nu este stipulat nicăieri că acestea sunt
obligatorii într-un anumit format. Rapoartele se pot personaliza și imprima oricând de către liderii de echipă și administratorul cu acces în
sistem.

În ce condiții se poate folosi Tassis gratuit?

Primii 3 utilizatori ai unei companii înregistrați în Tassis au parte de acces gratuit, se plătește atunci când pe cont există mai mult de 5
utilizatori ai funcției de pontaj electronic.

De ce un soft electronic de pontaj și nu o foaie de pontaj?

Există câteva motive foarte relevante pentru care o metodă de pontaj electronic este mult mai utilă pe termen lung decât clasica foaie de pontaj pe hârtie. Acestea nu țin doar de aspectul practic, ci și de implicațiile financiare.

În primul rând, există riscul ca un dosar cu astfel de foi să se piardă, să fie deteriorat sau să conțină date incorecte, rezultate din erori umane.

În al doilea rând, angajații pot uita de completarea foilor de pontaj, ceea ce ar duce la confuzii atât în interiorul companiei, cât și în fața legii, în cazul unui control al fișelor de pontaj. Iar o astfel de problemă se încheie, de obicei, cu o amendă primită de companie.

În al treilea rând, dosarele cu foi de pontaj nu sunt practice. Este extrem de dificil, dacă nu imposibil, să extragi informații relevante din aceste dosare, cum ar fi date referitoare la organizarea muncii, la împărțirea sarcinilor pe echipe și proiecte sau informații utile privind managementul timpului.

Un antreprenor interesat de creșterea companiei sale va privi mai departe de obligativitatea legală a pontajului, pentru a beneficia de toate avantajele pe care un soft de pontaj, precum Tassis, le oferă.

Ai întrebări care nu se
regăsesc mai sus?

Contactează-ne