19. Vizualizarea traseului angajaților – Geotracking

Geotracking este de fapt înregistrarea traseului pe care îl efectuează fiecare angajat. Prin această funcție orice angajat poate să justifice traseul său, înregistrat și încărcat pe platformă pe baza GPS-ului telefonului mobil pe care acesta îl va folosi în pornirea și oprirea pontajului.

Pentru a selecta și seta lista de angajați al cărui traseu dorim să îl vizualizăm, Administratorul trebuie să acceseze pagina Funcționalități și notificări din meniul Administrare.

Se vor revedea două coloane, cu utilizatori cu geotracking activ sau inactiv. Selectează utilizatorii pentru care dorești să faci o schimbare și mută-i dintr-o coloană în alta în funcție de rezultatul dorit, folosind butoanele de control dintre coloane.

Pentru a înregistra traseul, angajații au nevoie de un dispozitiv cu GPS și trebuie să descarce aplicația Tassis și să se conecteze cu contul lor. Pentru a activa funcționalitatea, angajații trebuie să accepte preluarea locației atunci când sunt întrebați prin notificarea ce apare în aplicația mobilă la prima utilizare a acesteia, mai exact, la primul start pontaj. Acest pas trebuie efectuat de către toți angajații al căror traseu vrem să îl monitorizăm.

Pentru a vizualiza traseul angajaților, se va accesa pagina Vizualizare traseu din meniul Echipa.  În această pagină vei regăsi o listă cu pontajele din luna curentă, care conțin și trasee. Se va face click pe unul dintre pontaje iar în harta de sub tabel se va afișa automat traseul.

Locul de pornire este semnalizat cu un pin verde iar cel de oprire, cu un pin roșu.

Semnalizate cu pin mov, pe hartă vor apărea opririle pe care le face angajatul. În partea dreapta sus a hărții vei regăsi un buton Limită staționare care este automat setat la 10 minute. Astfel, pe hartă vor fi afișate toate staționările cu o durată de peste 10 minute. Poți modifica această limită de staționare la un alt număr de minute apăsând pe acea săgeată din dreptul butonului.

Atunci când menții cursorul deasupra acestor pin-uri, vei vedea detaliile staționării – data, ora dar și durata exactă a staționării.

Conținut