20. Presetează locațiile de unde angajații pot să se ponteze – Geofencing

Prin geofencing, pornirea și oprirea pontajului angajaților din dispozitivele mobile este condiționată de locația în care se află.

Pentru ca aceasta să funcționeze, ca administrator, trebuie să setezi dinainte locațiile sediilor și locațiile clienților, din pagina Administrate -> Locații. Vezi în acest articol cum le poți seta.

Odată adăugate, locațiile de tip Sediu sau Client vor putea fii utilizate prin funcționalitatea Locație Pontaj/Geotracking, pentru a condiționa oprirea sau pornirea pontajului angajaților care se vor afla la una dintre locațiile presetate. Pentru a activa funcționalitatea, accesează pagina Angajați și actualizează utilizatorii, prin click dreapta.

Pentru a selecta și seta lista de angajați care vrem să utilizeze funcționalitatea de geofencing, Administratorul trebuie să acceseze pagina Funcționalități și notificări din meniul Administrare.

Se vor revedea două coloane, cu utilizatori cu geofencing activ sau inactiv. Selectează utilizatorii pentru care dorești să faci o schimbare și mută-i dintr-o coloană în alta în funcție de rezultatul dorit, folosind butoanele de control dintre coloane.

Pentru a înregistra traseul, angajații au nevoie de un dispozitiv cu GPS și trebuie să descarce aplicația Tassis și să se conecteze cu contul lor. Pentru a activa funcționalitatea, angajații trebuie să accepte preluarea locației atunci când sunt întrebați prin notificarea ce apare în aplicația mobilă la prima utilizare a acesteia, mai exact, la primul start pontaj. Acest pas trebuie efectuat de către toți angajații al căror traseu vrem să îl monitorizăm.

După ce acestea sunt puse la punct, angajații, atunci când pornesc sau opresc pontajul, aceștia trebuie să fie neapărat la una dintre locațiile presetate de administrator. De exemplu, dacă la pornirea activității aceștia au selectat ca și locație de unde muncesc Sediu, dacă ei nu se vor afla la una dintre locațiile presetate ca Sediu, pornirea pontajului nu va fi posibilă.

Dacă angajații lucrează de acasă, sunt în deplasare sau nu se află la niciuna dintre locațiile prestabilite, aceștia vor putea să înregistreze pontajul selectând ca și locație – Telemuncă.

Conținut