16. Înregistrarea locației pontajelor – Geofencing

Prin geofencing, pornirea și oprirea pontajului angajaților din dispozitivele mobile este condiționată de locația în care se află.

Pentru ca această funcționalitate să funcționeze, ca administrator, trebuie ca locațiile sediilor și locațiile clienților să fie setate din aplicația web, din pagina Administrate -> Locații.

Angajații au nevoie de un dispozitiv cu GPS și trebuie să descarce aplicația Tassis și să se conecteze cu contul lor. Din meniul din bara din stânga, în pagina Editează profi, vor apăsa butonul Editează date și vor face click pe butonul Geofencing, pentru a activa funcționalitatea. Acest pas trebuie efectuat de către toți angajații pentru care se vrea ca locația pontajelor să fie monitorizată și condiționată de geofencing.

După ce acestea sunt puse la punct, angajații, atunci când pornesc sau opresc pontajul, aceștia trebuie să fie neapărat la una dintre locațiile presetate de administrator. De exemplu, dacă la pornirea activității aceștia au selectat ca și locație de unde muncesc Sediu, dacă ei nu se vor afla la una dintre locațiile presetate ca Sediu, pornirea pontajului nu va fi posibilă.

Dacă angajații lucrează de acasă, sunt în deplasare sau nu se află la niciuna dintre locațiile prestabilite, aceștia vor putea să înregistreze pontajul selectând ca și locație – Telemuncă.

Conținut