3. Raportul distribuției muncii în echipă – Raport echipă

Poți obține ușor informații legate de împărțirea muncii dedicate fiecărui proiect, între membrii echipei.

Acest raport poate fi accesat din cadrul secțiunii Statistici -> Raport Echipă, iar pașii pentru obținerea acestuia sunt:

  • Selectarea colegilor
  • Selectarea datei de început și a datei de sfarsit sau bifarea câmpului Luna curentă / Luna anterioară, în funcție de intervalul de timp dorit
  • Click Afișează raport

Mai departe ai opțiunea de a descărca acest raport mai detaliat în Excel – click Descarcă detalii, sau opțiunea de a descărca graficul sub formă de tabel într-un fișier Excel – click Descarcă raport.

În ce situații ți-ar putea fi util raportul?

Evaluezi performanța angajaților

Nivelul de implicare al angajaților tăi și angajamentul lor față de obiectivele asumate în organizație este reflectat și de modul în care aceștia respectă norma de lucru.

Poți verifica acest aspect în zona de Raport Echipă, unde ai două variante de analiză:

selectezi un singur angajat – caz în care vei obține un raport individual;
selectezi mai mulți angajați cu același rol / membri ai aceleiași echipe – pentru o evaluare comparativă (vezi primul grafic din imaginea de mai jos).

Descărcând fișierul Excel, vei obține lista de angajați selectați, cu orele conform normă vs. orele lucrate vs. ore nerepartizate pe pontaj.

Iar dacă îți dorești să extragi mult mai multe e date despre modul de lucru al angajaților tăi, apasă butonul Descarcă detalii și vei genera un raport amănunțit care cuprinde informații despre:

  • orele de pontaj (începutul și sfârșitul zilei de lucru);
  • numărul de ore lucrate/zi;
  • proiectele și activitățile dedicate;
  • regimul de lucru (la sediu/telemuncă);
  • statusul actualizat și comentariile angajaților pe marginea activităților.

8. Vrei să estimezi necesarul de resurse pentru un nou proiect

Un nou proiect – o nouă provocare și multe calcule. Adesea, este mai simplu, ca project manager, să te uiți la proiectele similare lucrate de o echipă pentru a anticipa resursele umane și financiare necesare.

În zona Raport Echipă, raportul atașat graficului Raport Proiecte îți arată în ce proiecte sunt implicați anumiți angajați și ce efort a alocat fiecare în cadrul acestora.

Conținut