Muncă de acasă, telemuncă. Indiferent de cum o vom numi, să ne deschidem calculatoarele pentru a lucra de pe canapea, de la masa din bucătărie sau de la biroul de acasă a devenit „noul normal”. Specialiștii Tassis își oferă 5 sfaturi care te vor ajuta să rămâi concentrat și productiv în aceste perioade incerte.

1. Creează-ți propriul spațiu de lucru

Indiferent dacă ai o cameră pentru birou sau un colț în camera de zi, este important să ai un spațiu de lucru dedicat. Evită să lucrezi din pat deoarece astfel vei ajunge să lucrezi „peste program”, să nu mai ai noțiunea timpului și să confunzi timpul liber cu cel de lucru și, nu în ultimul rând, să ai o poziție de lucru nesănătoasă. Un spațiu de lucru potrivit te va ajuta să te concentrezi, să intri în „modul de lucru” necesar pentru a fi productiv.

2. Stabilește-ți obiectivele în mod corect

Asigură-te că la începutul oricărei zi de lucru ai o lista clară cu activitățile pe care trebuie să le realizezi.

Acestea ar trebui să fie măsurabile și să ducă la îndeplinirea unui obiectiv. În acest fel, vei reuși să îți măsori cu ușurință progresul. Iată câteva exemple concrete:

  • voi răspunde la x email-uri
  • voi edita x articole
  • voi sta x minute in call-ul de planificare
  • voi acorda x minute să răspund la chestionar

Dacă vrei să fii mai eficient la locul de muncă, să obții informații și statistici, să ai o comunicare rapidă și transparentă despre activitățile tale cu managerul echipei, poți să apelezi cu încredere la un instrument de gestionare a timpului, proiectelor sau a sarcinilor precum Tassis.

Tassis este o aplicație de pontaj online utilă și atrăgătoare care te va face să o folosești în fiecare zi.  Aceasta te ajută să îți gestionezi mai ușor și mai organizat timpul, abordând un stil de lucru transparent, calculând și comunicând mai ușor orele suplimentare.

3. Fă pauze regulate departe de calculator

Evită ca în timpul pauzelor de lucru să rămâi tot în fața calculatorului și alege să faci o scurtă plimbare în propria grădină sau pe terasa apartamentului, să mănânci sănătos,sau să discuți cu o altă persoană. Prin realizarea acestor activități îți vei da un „restart”, asigurându-te astfel că vei îndeplini cu succes toate activitățile de peste zi.

4. Îmbracă-te pentru succes

Evită capcana de a sta în pijama și cea mai bună pereche de papuci de casă în timp ce lucrezi. Faptul că lucrezi de acasă prezintă o serie de avantaje, de la orele pe care le economisești pe drumul către birou, până la flexibilitate. Bineînțeles, toate aceste avantaje, pot duce la riscul de a nu mai putea să separi munca de viața personală. Pentru a avea succes în delimitarea muncii și a vieții private este recomandat să te schimbi de pijamale în momentul în care ai început o nouă zi de lucru. Deși nu vei fi conectat cu ceilalți colegi pe parcursul întregii zi de lucru, este important să te îmbraci pentru succes. Și, de ce nu, vei reuși să nu te mai gândești de două ori înainte să răspunzi unui apel video.

5. Rămâi conectat cu colegii

Faptul că lucrezi de acasă nu trebuie să ducă la pierderea colaborării și socializării de care te puteai bucura atunci când erai la birou. Stabilește call-uri cu colegii tăi de câteva ori pe săptămână în care să planificați activitățile proiectelor dar în care să și acordați momente discuțiilor personale. Luați-vă mai mult timp și împărtășiți-vă lucrurile importante.


Gestionează-ți inteligent timpul și îmbunătățește-ți eficiența, prin intermediul unei singure platforme.

Cu ajutorul aplicației de pontaj online, Tassis, activităţile sunt mai bine împărțite, planificarea și finalizarea proiectelor mai uşoare, înlăturând nevoia de ședințe interminabile prin înlocuirea acestora cu update-urile necesare tuturor, direct în aplicația de pontaj online.

Încearcă gratuit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *