Punctul de pornire, și de altfel cel mai crucial, în orice afacere, este chiar oferta sau propunerea pe care o înaintăm clienților. 

Pentru fiecare potențial proiect este nevoie de o estimare inițială a tuturor operațiunilor, resurselor implicate și a costurilor. Așadar, una din întrebările fundamentale care ridică probleme tuturor companiilor, indiferent de domeniul de activitate, de produsul sau serviciul oferit: cât costă un proiect, și în cât timp poate fi finalizat. Uneori ni s-a întâmplat să estimăm un necesar de timp și efort mai mare – ceea ce a dus la respingerea ofertei de către client, în favoarea competiției. Alteori am estimat prea puțin iar costurile realizării au fost mai mari, conducând astfel la deficit bugetar.

Deși pare a fi o sarcina ușoară, majoritatea estimărilor legate de implementarea unor proiecte sunt greșite. De ce? Datorită complexității acestora, a gradului de diferențiere față de proiectele trecute, și bineînțeles, evenimentele imprevizibile ce apar deseori în ciclul de viață al acestora.

Cum devii mai bun la estimări? Prin experiență, poate prin încercări nereușite din care înveți  Cu toate acestea, ca să înveți trebuie să ți se ofere posibilitatea, contextul și bineînțeles, instrumentele necesare. 

Tassis este un asemenea instrument. 

Prin metricile pe care acesta le pune la dispoziție, îți oferă posibilitatea de a învață din greșelile estimărilor din trecut, putând analiza cât timp, cât efort și câți colegi au fost implicați în finalizarea cu succes a unui proiect similar. În situația în care nu te-ai mai întâlnit cu un astfel de proiect, Tassis îți garantează o imagine mai clară atunci când faci planificarea activităților și a programelor de muncă ale angajaților. 

Rezultatul? Estimări mai bune înseamnă încadrare în intervalul de timp (deadline) și buget, proiecte calitative și implicit clienți mulțumiți, care devin clienți recurenți și care vor recomanda mai departe compania, ceea ce duce la creșterea exponențială a afacerii tale. 

Iată 3 mari zone din care se relevă importanța unui asemenea instrument:

Productivitate mai mare = profituri mai mari

Economisești resurse și timp prin funcția de pontaj, care automatizează o mare parte din munca administrativă, dar si prin faptul ca ai la îndemână un instrument de organizare prin care managementul proiectelor devine mai ușor și te ajută să analizezi unde îți investești timpul. După vizualizarea unui raport al timpului pe parcursul unei zile de muncă, vei putea prioritiza mai bine și realiza cu acuratețe planificări ale activităților viitoare evitând întârzieri, posibile penalități și supraîncărcări. În plus, eviți orele și nopțile suplimentare, burn-out-urile tale sau ale colegilor de echipă, cunoscând nivelul acestora de solicitare.Eficientizand timpul de lucru reduci costurile afacerii tale (timp, resurse umane) si poti sa redirectionezi aportul economisit catre noi proiecte, generand astfel profituri mai mari pentru compania ta. 

Estimări mai bune ale costurilor proiectelor = profituri mai mari

Urmărirea timpului ajută la facturarea exactă a clienților deoarece vei avea o mai bună înțelegere a costurilor reale ale proiectului. Cu ajutorul aplicației, vei putea genera rapoarte exacte pe care să le prezentați clienților și să indicați problemele suplimentare care pot duce  la creșterea costurilor proiectului. Astfel, bazându-ti estimările pe experiență înregistrată, pe pontajele tale din trecut, pe performanța și cifrele proiectelor similare anterioare, vei putea crea estimări mai bune pentru proiecte viitoare și economisi bani pe termen lung. 

Mai puțin timp pierdut cu birocrația = profituri mai mari

Este un lucru cunoscut de toată lumea – odată cu creșterea numărului de angajați, gestionarea acestora, atât din punct de vedere al planificării activităților cât și al birocrației și al operațiunilor necesare, devine din ce în ce mai dificilă și ne consumă din ce în ce mai mult timp. 

Înainte să utilizez Tassis, pentru o echipă de 5 persoane, acesta era timpul pe care îl pierdeam cu diverse sarcini repetitive:

  • Completare rapoarte de timp zilnice – aproximativ 20 de minute;
  • Calculul orelor muncite și al orelor suplimentare -realizarea pontajului la final de luna –  1-2 ore, dar de multe ori simteam ca am pierdut toata ziua, pentru ca inevitabil eram intrerupt de alte activitati ce interveneau. 

Dacă numărul de angajați ar crește brusc, nici nu-mi pot imagina cât timp aș pierde! Însă cu Tassis totul este mai simplu și rapid. Aplicația te ajută să salvezi timp generând automat rapoarte, cereri de concediu și foi de prezență la lucru. 

Studiile arată că se pierd în medie 2 ore pe zi cu diferite procese neproductive.Tu cât crezi că ai putea câștiga prin analiza timpului și a productivității?02

Înregistrează-te pe Tassis și vei afla răspunsul!  Nu mai pierde timpul tău și al echipei, haide să lucrăm inteligent, mai repede si mai bine! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *