Tassis este un instrument de pontaj simplu, eficient și ușor de folosit, care simplifică procedurile lunare ale managerilor de HR. 

Aplicația de pontaj online vine în sprijinul eforturilor personalului administrativ și HR, de a aplica măsurile legislative pentru a asigura corectitudinea și legalitatea cadrului de muncă, mai ales prin noua sa funcționalitate – Documente și cereri. 

Cu ajutorul acestei funcționalități, personalul administrativ și HR are posibilitatea să încarce și să configureze în aplicație propriile modele de documente, printre care: contractul individual de muncă, acte adiționale, diferite decizii și cereri, pentru o completare mai rapidă și intuitivă. Astfel, departamentul de HR va putea să genereze cu doar câteva click-uri, un contract individual de muncă pentru un nou angajat, cu condiția ca informațiile viitorului coleg să fie introduse în prealabil în aplicație (operațiune poate fi realizată foarte ușor, prin importarea unui document precum cel descărcat din Revisal). 

De asemenea, Tassis pune la dispoziția utilizatorilor săi și câteva modele de documente, precum: Cerere revenire concediu fără plată, Adeverință salariat, Cerere învoire, Declarație ore suplimentare, toate putând fi personalizate și generate pentru fiecare angajat. 

Deși cererile sunt de obicei documente care se întocmesc de către angajați adeseori sub ghidarea colegilor din HR, în software-ul de pontaj online sunt incluse și aceste documente printre exemplele de modele ce pot fi accesate direct în aplicație, pentru a evidenția un model de proces de organizare eficient și unitar. Astfel, spre deosebire de Cererile de concediu care pot fi generate automat din pagina de Concedii a aplicației, fie de către angajat sau de către personalul HR, aceste documente vor fi disponibile doar personalului administrativ.  Odată înștiințat de către angajat, responsabilul de HR va genera automat din aplicație documentul necesar, asigurând totodată uniformitatea și corectitudinea conținutului. Documentul urmează să fie înmânat spre semnare angajatului și înregistrat, reducându-se așadar timpul de muncă pentru ambele părți implicate. Responsabilul de HR se asigură de la început că cererea, în acest caz, este întocmită corespunzător, nefiind necesară rescrierea ei, iar angajatul câștigă timp pe care îl poate aloca proiectelor urgente. 

Până în momentul în care va fi introdusă semnătura electronică pentru documentele care aparțin relațiilor de muncă, cu scopul de a facilita telemunca, o ordonanță ce se lasă așteptată, dar inevitabilă, documentele întocmite și generate cu Tassis se vor semna în continuare olograf de către angajați, fie prin prezentarea la biroul departamentului de HR, fie prin folosirea funcției Fișiere utilizatori. În acest fel, responsabilul de HR va putea încărca în contul de utilizator al angajatului documentul generat și descărcat, document pe care angajatul îl va imprima, semna, scana și încărca din nou în contul său, înștiințându-și colegul de la HR că poate regăsi documentul semnat, atașat. Din nou, economisești timp, timp de organizare agendă, timp de deplasare, timp de așteptare.

Deoarece fiecare companie are deja propriul sistem administrativ, specialiștii Tassis propun un instrument prin care să permită organizațiilor să-și încarce propriile modele de documente, pe care să le poată personaliza și adapta în funcție de schimbările în reglementările legislative viitoare.

Automatizarea activităților realizate în domeniul resurselor umane, cu sprijinul unei aplicații de pontaj online precum Tassis, va genera o gestionare mult mai eficientă a timpului și va duce la o creștere a productivității angajaților din departamentul de HR, cât și la nivel de companie, prin funcționalitățile sale de gestionare a timpului si managementului pe proiecte. Folosirea noii funcționalități Tassis le dă posibilitatea specialiștilor HR să uite de grija realizării unor activități manuale, de rutină, și să eficientizeze astfel procesele administrative. 

Pentru orice organizație, timpul reprezintă una dintre cele mai valoroase resurse, iar Tassis este instrumentul potrivit care te sprijină în gestionarea corectă a acestei resurse, dar și în a opera în concordanță cu legea.

Prin  Ordonanța de Urgență nr. 53 din 4 august 2017, s-a adus o modificare a articolului 119 din Codul muncii prin care angajatorul nu, numai că are obligația de a ține evidența orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat, dar are și obligația de a evidenția ora de început și ora de sfârșit a programului de lucru și de a supune controlului inspectorilor de muncă această evidență, ori de câte ori se solicită acest lucru.Tassis realizează aceste aspecte cu ușurință, prin simpla apăsare a butonului START/STOP, rezultatul fiind o condică de prezență corectă, care înregistrează întocmai ora de început și ora de încheiere a programului de lucru.

Tassis ține astfel, evidența corectă a orelor de lucru, aplicația fiind disponibilă online, de pe orice dispozitiv. Indiferent că angajații tăi lucrează de acasă sau de la birou, vei avea mereu obligația de a ține o evidență clară a timpului pe care aceștia îl petrec muncind. Scrierea, verificarea, curieratul, arhivarea, depozitarea, interogarea și distrugerea documentelor scrise sunt acțiuni care consumă resursele companiei tale. Cu Tassis, toate acestea vor fi simplificate, aplicația va prelua din sarcinile repetitive și va eficientiza timpul specialiștilor din resurse umane. 


Programează un Demo cu unul dintre consultanții Tassis pentru a descoperi cum poți folosi resursele companiei tale acolo unde este nevoie de ele cu adevărat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *