Transparența organizațională este o strategie care și-a dovedit succesul în companii de toate formele și mărimile.
A fi transparent nu înseamnă a fi vulnerabil, ci a fi deschis și a asigura un spațiu sigur de dialog între manageri, angajați și coechipieri.
Și de asemenea, înseamnă a cultiva un mediu de lucru în care progresul poate fi măsurat și corelat cu așteptările și obiectivele, iar procesele de lucru sunt clare și cunoscute de toată lumea.

De ce este important un mediu de lucru transparent 

Integrând transparența în fibra echipei tale, vei observa în timp beneficiile:

  • O cultură organizațională mai puternică, în care fiecare membru al echipei se simte valoros, respectat și încurajat să-și manifeste potențialul intelectual și creativ și propria personalitate;
  • O aderență mai mare la valorile și misiunea companiei și un sentiment autentic de apartenență la grup;
  • O comunicare mai fluidă, bazată pe încredere, cu mai puține neînțelegeri între angajați și manageri;
  • Echipe de lucru mai unite, care cooperează cu plăcere, se sprijină reciproc și pe care te poți baza;
  • Productivitate și motivație crescute, care „alimentează” implicarea deplină în proiecte și abilitatea de a găsi soluții inovatoare la probleme.

Cum poți să aduci transparența în echipa ta 

Fii onest

Așază sinceritatea la baza leadership-ului. Comunică fără rețineri nevoile existente și soluțiile pe care le cauți, pentru ca fiecare angajat să știe concret cum poate contribui și ce așteptări există.
Pune întrebări atunci când ceva nu este limpede și astfel îi vei motiva și pe ceilalți să facă la fel.

Chiar și atunci când ceva nu merge bine într-un proiect sau în relația cu un client, ori nu ai toate informațiile, este nevoie ca echipa să știe, pentru a se putea adapta.

Pune informația la îndemână

Fii specific atunci când discuți despre clienți și proiecte și oferă acces la toate documentele necesare, pentru ca membrii echipei tale să fie bine informați. Astfel vei elimina blocajele care pot apărea din cauza ambiguității în exprimare sau a cerințelor incomplete.
Creează prilejuri pentru comunicarea deschisă – întâlniri zilnice, săptămânale, ședințe 1 la 1 (online sau față în față), orice funcționează pentru programul și specificul companiei.

Evaluează și oferă feedback

Angajații au nevoie să știe cum se descurcă. Fă un obicei din a le observa evoluția individuală și comunică-le într-un mod constructiv reușitele și zonele care necesită îmbunătățiri, astfel încât să simtă că munca lor face o diferență cu adevărat.

Vorbește despre rezultate și performanță

Reușitele merită sărbătorite împreună. Cu siguranță, ca manager, monitorizezi parcursul proiectelor și faci un bilanț final. Te sfătuim să prezinți statististicile despre evoluția companiei și satisfacția clienților, fie ele mai pozitive sau mai puțin pozitive, în întâlnirile de echipă.
În acest mod, fiecare angajat se va simți mai implicat în viața businessului și va avea o imagine clară asupra perspectivelor viitoare în companie.

Folosește tool-urile potrivite de colaborare

Știai că un angajat pierde cca. 20% din ziua de lucru căutând documente interne sau cerând clarificări de la colegi? Recâștigă acest timp și simplifică munca cu un spațiu cloud pentru organizarea și partajarea fișierelor și o platformă unică de comunicare, pentru a reduce ping-pong-ul obositor al emailurilor nenecesare.

Tassis te poate ajuta

Tassis este o aplicație pentru gestiunea echipelor, task-urilor și proiectelor care te va susține aduci transparență din compania ta, chiar din prima zi.
Prin pontajul electronic, angajații atribuie activități orelor efectuate, astfel că liderii de echipă și managerii vor avea mereu o imagine la zi despre statusul proiectelor.

Progresul fiecăruia este monitorizat ușor atât de manageri, cât și de echipa implicată, cu ajutorul rapoartelor, ce pot fi exportate pentru orice perioadă de timp.

Orele suplimentare, dar și restanțele sunt contorizate automat, astfel că tu, ca manager, vei ști din timp ce plăți trebuie să ai în vedere, iar angajații își vor putea ajusta ritmul de lucru.

Zilele de concediu și cele petrecute în delegație sunt de asemenea contorizate în zona Echipă, în așa fel încât să poți ști mereu cu cine poți lua legătura.
Noutățile importante pot fi comunicate ușor către toți angajații, la fel ca și documentele importante, prin funcționalitatea Fișiere companie.

Aici poți vedea toate lucrurile pe care Tassis știe să le facă.

Durează doar 15 minute să-ți configurezi contul în aplicație și să începi să o folosești! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *